راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

بهترین همتا از نگاه اسلام | به مناسبت پیوند آسمانی حضرت زهرا (س) و امام علی (ع)

  • کد خبر: ۱۱۴۸۵۹
  • ۱۰ تير ۱۴۰۱ - ۰۷:۳۷
بهترین همتا از نگاه اسلام | به مناسبت پیوند آسمانی حضرت زهرا (س) و امام علی (ع)
علی قربانی خراسانی - استاد حوزه علمیه

پیوند آسمانی و عرشی دو نور الهی، حضرت زهرا (س) و امام علی (ع) را به شما گرامیان تبریک عرض می‌کنم و از خداوند متعال خواستارم که به همه جوانان عزیز، توفیق اقتدا به امام همام امیرمؤمنان و فاطمه زهرا (س) دخت رسول خدا (ص) نصیبشان شود و در سبک ازدواج، تشکیل خانواده و امر ازدواج از حضرات معصومین (ع) پیروی کنند؛ و اینک به ازدواج که از عوامل اصلی تشکیل نهاد خانواده، زمینه ساز ترقی و تعالی معنوی جوانان است، می‌پردازیم: در ارتباط با تشکیل خانواده در آموزه‌های دینی و اسلامی درباره انتخاب همسر و معیار‌های آن توصیه‌های ویژه‌ای شده است و یکی از مهم‌ترین آن معیارها، همسانی و کفویت در شریک زندگی است.

هم کفوبودن به معنای آن است که زن و مرد با یکدیگر تناسب و سنخیت داشته باشند، که این عامل جذب به یکدیگر و موجب ماندگاری بیشتر زندگی زناشویی می‌شود.

در قرآن کریم و روایات اهل بیت (ع) به موضوع کفویت اشاره شده است. تا آنجا که خداوند در قرآن کریم در ارتباط با ویژگی همسران در آیه ۱۸۷ سوره بقره می‌فرماید: «آنان (همسران) لباس شما هستند و شما لباس آنان.» به این بیان که افراد خواهان لباسی هستند که از هر لحاظ برازنده و متناسب آن‌ها باشد؛ بنابراین باید زن و مرد مناسب‌ترین برای یکدیگر باشند.

درباره انتخاب همسر، آن دسته از زن و شوهر‌هایی که بیشترین شباهت‌ها را به یکدیگر داشته باشند، ازدواج ماندگارتری دارند و از این شباهت‌ها در روایات به کفویت تعبیر و در برخی آیات از قرآن مجید به آن اشاره شده است. مانند آیه ۲۶ سوره نور که می‌فرماید: «زنان خبیث از آن مردان خبیث هستند و زنان پاکیزه برای مردان پاکیزه و اهل ایمان هستند.» و نیز در روایتی از رسول خدا (ص) آمده است که فرمود: «مرد مؤمن شایسته و همتای زن مؤمنه است و مرد مسلمان شایسته و همتای زن مسلمان است» (فروع کافی، ج ۵، ص ۳۴۱).

کفویت دارای ابعاد مختلفی است، اینک به برخی از ابعاد آن می‌پردازیم:
۱. همسانی در دین: بدین معنا که اگر زوجین از نظر دینی و اعتقادی هم کفو یکدیگر نباشند، ازدواج آنان پایدار نخواهد بود و در برخی موارد نیز مانند ازدواج با کفار، نکاح محقق نمی‌شود.
۲. طهارت و پاک دامنی
۳. داشتن اشتراکات فرهنگی، علمی، اجتماعی
۴. بهره مندی از ظرفیت هوشی مطلوب و رشد عقلانی
۵. تناسب جسمی و سنی و...

جوانانی که خواهان ازدواج موفق و ماندگار هستند، لازم است که معیار‌های ازدواج در اسلام، به ویژه معیار کفویت را مدنظر قرار دهند و همسرانی برگزینند که از لحاظ اعتقادی، ایمانی، اخلاقی، فرهنگی، علمی، اجتماعی، جسمی، عقلانی و... همتای آنان باشند. همتایی در اسلام تا آنجا مورد اهتمام و توجه شرع مقدس قرار داشته و دارد که امام صادق (ع) فرمود: «اگر خداوند امیرالمؤمنین را برای (حضرت) فاطمه (س) خلق نکرده بود، برای او کفو و مانندی روی زمین یافت نمی‌شد.»

این روایت به بهترین وجه، کفویت در فرد و مصداق را برای مسلمانان بیان کرده است. همین معنا و مفهوم به بیان دیگر در حدیث امام صادق (ع) به روایت یونس بن ظبیان آمده است که: «اگر امیرالمؤمنین (ع) با فاطمه (س) ازدواج نمی‌کرد، هرگز تا روز قیامت روی زمین، از آدم گرفته تا به آخر، همتایی برای وی یافت نمی‌شد» (بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۵۸).

یادآوری: یکی از وظایف مهم و اساسی والدین، جامعه اسلامی و حکومت الهی آن است که گام‌های بلندی در راستای تحقق امر ازدواج آسان بردارند و زمینه و بستر لازم را برای آن فراهم کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->